Επαγγελματικος εξοπλισμός εστίασης

Ιστορική Αναδρομή

Ιστορική Αναδρομή

Η ΝΤΟΜΕΣΤΙΚΑ ΑΒΕΤΕ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς, με δραστηριοποίηση 50 χρόνων στον χώρο της μαζικής εστίασης. Ιδρύθηκε το 1961 από τον κ. Νικόλαο Νικολαΐδη, έμπορο από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1956. Αρχικά, η εταιρία δραστηριοποιήθηκε με την εισαγωγή και αντιπροσώπευση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και από εκεί προέρχεται και το όνομά της.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, προβλέποντας την άνθηση του Ελληνικού τουρισμού, η εταιρία στρέφεται αποκλειστικά στην εισαγωγή επαγγελματικών συσκευών μαζικής εστίασης εξοπλίζοντας ξενοδοχεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, εστιατόρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αρτοποιεία κτλ.

Το 1980 η ΝΤΟΜΕΣΤΙΚΑ ΑΒΕΤΕ επέκτεινε τις δραστηριότητες της εισάγοντας επαγγελματικά συγκροτήματα πλύσεως ρούχων, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των βασικότερων πελατών της.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, με την εμφάνιση των αλυσίδων ταχείας εξυπηρέτησης (fast food) στην Ελληνική αγορά, η εταιρία ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση πολλών εταιρειών, Αμερικάνικης κυρίως προέλευσης, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των διεθνών και εγχώριων αλυσίδων για μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, η ΝΤΟΜΕΣΤΙΚΑ ΑΒΕΤΕ κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στον εξοπλισμό καταστημάτων ταχείας εξυπηρέτησης (fast food), frozen yogurt, παγωτού (τζελατέριες), super market, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων, ξενοδοχείων, εστιατορίων και ψητοπωλείων. Διαθέτει οργανωμένο τμήμα σχεδιασμού για ολοκληρωμένες μελέτες έργων (Turn Key Projects).

Για την εγκατάσταση των μηχανημάτων της και την εξυπηρέτηση των πελατών της η εταιρία διαθέτει καλά οργανωμένο κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της διαθέτοντας δικούς της τεχνικούς και μεγάλη επάρκεια ανταλλακτικών. Επιπλέον, εξουσιοδοτημένα κέντρα τεχνικής εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα καλύπτουν κάθε τεχνική βοήθεια για τους πελάτες της.

Η ΝΤΟΜΕΣΤΙΚΑ ΑΒΕΤΕ έχει την έδρα της στο κέντρο της Αθήνας, σε ιδιόκτητη έκθεση με πειραματική κουζίνα, εργαστήριο επισκευής συσκευών και όροφο γραφείων. Διαθέτει επίσης μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους εκτός του κέντρου. Η εταιρία είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΕΜΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης).
Η διοίκησή της έχει περάσει εδώ και καιρό στα χέρια της δεύτερης γενιάς και διευθύνεται από τον κ. Θεόφιλο Ν. Νικολαΐδη ενώ από το 2009 εισέρχεται στα διοικητικά και η τρίτη γενιά με την ανάληψη από τον κύριο Νικόλα Θ.Νικολαίδη καθηκόντων Marketing και Eξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας.